Skip to content

Zo vind én behoud je goed personeel op een krappe arbeidsmarkt

Ben jij op zoek naar nieuw personeel, maar krijg je nul serieuze reacties op vacatures? Dan ben je niet de enige. Goed personeel vinden is een veelgehoord probleem in vrijwel alle branches. Daarom zijn steeds meer ondernemers op zoek naar creatieve manieren om in deze tijd van arbeidskrapte toch goed personeel te vinden. Én te behouden, want ook dat is op dit moment een uitdaging. Hoe doe je dat? Wij geven tips!

1. Bied een lijfrente of pensioenregeling aan
Bij Tidak bieden we onze werknemers een lijfrente en pensioenregeling aan. Met een lijfrente zorg je op een fiscaal voordelige manier voor extra inkomen. Dit krijg je periodiek uitbetaald vanaf een bepaald moment, bijvoorbeeld als je AOW krijgt of met pensioen gaat. Ook een goede pensioenregeling is voor werknemers een reden om bij jouw bedrijf te blijven werken. Wil jij advies over een lijfrente of goede pensioenregeling voor je werknemers? Wij adviseren je graag!

2. Kijk goed naar de arbeidsvoorwaarden
En dan bedoelen we niet alleen het salaris, maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierboven noemden we het pensioen al, maar hoe zit het met jullie werktijden? Hoeveel vakantiedagen bied je aan? Is thuiswerken mogelijk? En organiseer je teamuitjes? Dit zijn punten waarmee je je kunt onderscheiden van andere ondernemers.

3. Bied opleidingsmogelijkheden aan
Wat op dit moment ook goed werkt, is nieuw of huidig personeel een opleiding, cursus of training aanbieden. Vooral jonge mensen willen graag beter worden in hun vak. Je werknemer leert zo niet alleen iets nieuws, jij kunt je klanten hierdoor ook meerwaarde bieden.

4. Gebruik je eigen netwerk
Op zoek naar versterking? Vertel het aan iedereen die het wil horen. Op een verjaardag, in de supermarkt en via social media. Post dan niet alleen de vacature, maar laat zien waarom het zo leuk is om voor jouw bedrijf te werken. Wat onderscheidt jouw bedrijf van andere bedrijven? De sfeer? De medewerkers? De lunchpauze? Het kantoor? De borrels? De opleidingsmogelijkheden? Laat dat zien!

5. Maak thuiswerken mogelijk
Tijdens de coronacrisis zijn sommige mensen erachter gekomen dat ze thuiswerken toch wel erg prettig vinden. Als jij je personeel verplicht om naar kantoor te komen, kiezen ze misschien sneller voor een werkgever waarbij dit niet verplicht is.

6. Knoop vaker een gesprek met je personeel aan
Hoe gaat het met je werknemers? Hebben ze het nog naar hun zin? Wat zouden ze graag anders zien? Door (vaker) naar de wensen van je personeel te luisteren en hier indien mogelijk iets mee te doen, is de kans groter dat ze langer met plezier bij jou blijven werken.

Persoonlijk advies?
Wil jij persoonlijk advies over het vinden of behouden van personeel? Plan een adviesgesprek in bij ons administratiekantoor via 0172 – 450 810 of info@tidak.nl.

Back To Top