Skip to content

Fiscale zekerheid in trieste tijden: hoe onze fiscalist jou kan helpen bij overlijden of scheiding

Gebeurtenissen als een overlijden of een echtscheiding brengen niet alleen emotionele last met zich mee, maar ook administratieve rompslomp en fiscale vraagstukken. Zeker als er een onderneming in het spel is, is het belangrijk om op fiscaal vlak goed voorbereid te zijn en alles van tevoren vast te leggen om jouw nabestaanden niet met onnodige zaken op te zadelen. Onze gespecialiseerde fiscalist Anthony ondersteunt jou graag bij het opstellen van een fiscaal plan voor de toekomst.

Overlijden: wat komt erbij kijken?
Bij het overlijden van een dierbare met een onderneming komt er veel op nabestaanden af. Denk aan de erfbelasting, een belasting die wordt geheven over de waarde van het vermogen dat wordt verkregen na het overlijden van een persoon. Daarnaast is er het proces van vermogensafwikkeling, waarbij het vermogen van de overledene verdeeld wordt. Onze fiscalist helpt ook bij fiscale optimalisatie, met als doel de belastingdruk tot een minimum te beperken. Je kunt belangrijke zaken met betrekking tot jouw bedrijf nu al in een testament vastleggen. Wij adviseren je graag.

Echtscheiding: fiscale aspecten die je niet mag vergeten
Bij een echtscheiding spelen verschillende fiscale aspecten een rol. Zo is er de vermogensverdeling, waarbij het belangrijk is te begrijpen welke fiscale consequenties dit met zich meebrengt bij de verdeling van gezamenlijke bezittingen. Daarnaast is het van belang om te weten hoe alimentatiebetalingen belastingtechnisch in elkaar steken. Ook zijn er belangrijke fiscale overwegingen met betrekking tot de verdeling van het pensioenvermogen bij een echtscheiding.

De rol van onze gespecialiseerde fiscalist
Onze gespecialiseerde fiscalist Anthony speelt een essentiële rol in dit soort situaties. Zijn expertise ligt o.a. in het ondersteunen bij overlijden en echtscheiding, wat betekent dat hij over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om jou en eventuele nabestaanden in deze gevallen te adviseren. Maar nog beter is om voor die tijd contact met hem op te nemen en advies in te winnen, want een goed doordacht fiscaal plan kan onnodige zorgen in de toekomst voorkomen.

Waarom vooraf regelen belangrijk is
Het vooraf regelen van zaken is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst kan het voorkomen van onnodige zorgen voor nabestaanden een grote opluchting zijn in een toch al moeilijke tijd. Het hebben van een duidelijk fiscaal plan biedt daarnaast financiële zekerheid, waardoor er in moeilijke tijden gemoedsrust kan worden ervaren.

Persoonlijk advies?
Wil jij een fiscaal plan voor de toekomst? Onze Anthony helpt jou graag. Plan een adviesgesprek in bij ons administratiekantoor via 0172 – 450 810 of info@tidak.nl.

Back To Top