Skip to content

Bijtelling voor fiets van de zaak in 2020

GOED OM TE WETEN

Vaste bijtelling van 7%. In het Belastingplan 2019 is een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak opgenomen. Vanaf 2020 gaat er een vaste bijtelling van 7% van de nieuwwaarde van de fietsgelden, als deze ter beschikking wordt gesteld aan een werknemer. Over deze bijtelling moeten dan loonbelasting en premies worden betaald. Let op.Voorwaarde is wel dat de fiets kan worden gebruikt voor het woon-werkverkeer.

Aantrekkelijker. Op dit moment moet men bij het ter beschikking stellen van een fietsde waarde van het privégebruik bepalen via ingewikkelde berekeningen. Het kabinet hoopt dat deze eenvoudige bijtellingsregeling ervoor zorgt dat meer mensen dagelijks met hun fiets van de zaak naar hun werk gaan. Daarmee worden niet alleen de files aangepakt, maar ook de CO2 -uitstoot. Voor iedere soort fiets (bakfiets, elektrischefiets, stadsfiets of speed pedelec) gaat hetzelfde percentage gelden.

Vanaf 2020 gaat er voor een aan een werknemer ter beschikking gestelde fiets een bijtelling van 7% van de nieuwwaarde gelden. Voorwaarde is dat de fiets kan worden gebruikt voor woon-werkverkeer.
bron:indicator
Back To Top