Skip to content

Verplicht pensioen schilders op helling

ZBo ‘ Verplicht pensioen schilders op helling’ 

Goed nieuws voor de zzp-schilder die aan een verplicht pensioen vastzit. Het bestuur van het BPF is akkoord over dispensatie voor zzp’ ers in het pensioenfonds.

Veel schilders, verenigt in Zelfstandigen Bouw –Zbo- , voeren al tijden actie tegen het verplichte schilderspensioen voor zelfstandige schilders.

Iedereen die een klusbedrijf heeft in Nederland heeft niet te maken met de opbouw van een verplicht pensioen.

Het schilderspensioenfonds zegt akkoord te zijn om de zzp’ erop  individuele basis vrij te stellen van de verplichting pensioen op te bouwen bij het fonds, mits dit wettelijk mogelijk is.

Wel dwingt het fonds de zzp-schilders die uit het fonds stappen om ergens anders pensioen op te bouwen tegen minimaal dezelfde premie.

Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw: “De regels staan individuele dispensatie niet in de weg. Ik heb dan ook goede hoop dat dit in de loop van volgend jaar -2017, red.- geregeld is.”

Verhoef denkt dat veel zzp-schilders dispensatie zullen aanvragen. “Uit een enquête die wij dit voorjaar hebben gehouden blijkt dat driekwart van de zzp-schilders tegen de verplichte aansluiting bij BPF is.”

Veel schilder sklagen jaarlijks ook steen en been over het formulier dat zij in moeten vullen. Hierin dienen zij o.a. hun omzet en nettowinst in op te nemen. Het kost ze vaak veel tijd en energie. Verhoef heeft gezegd hier ook naar te kijken. En afschaffing van het formulier behoort tot de mogelijkheden.

 

 

bron: zzp boekhouder

Back To Top