Skip to content

Belastingplannen 2024: regel nu vast je voorlopige aanslag voor 2024 en voorkom hogere kosten

Op Prinsjesdag is de Miljoenennota gepubliceerd. En dus is het weer tijd om ons te verdiepen in de belastingplannen voor 2024. Een belangrijk punt is de aangekondigde stijging van het tarief voor dividend, belastingrente en de vennootschapsbelasting (VPB). Deze veranderingen kunnen invloed hebben op je financiën. Wat zijn de plannen? Welke gevolgen hebben ze voor jou? En wat kun je doen om je voor te bereiden? Wij vertellen het!

Wat verandert er in 2024?
De tarieven voor dividend, belastingrente en de vennootschapsbelasting gaan omhoog. De belastingrente voor de vennootschapsbelasting stijgt per 1 januari 2024 naar 10% (nu 8%). Voor de inkomstenbelasting en andere belastingen wordt het 7,5% (nu 6%). Dat kan betekenen dat je vanaf volgend jaar meer belasting moet betalen dan je gewend bent. Het is belangrijk om deze veranderingen tijdig in je financiële planning op te nemen.

Regel nu je voorlopige aanslag voor 2024
Een slimme zet om extra kosten te vermijden, is het indienen van een voorlopige aanslag bij de belastingdienst voor het jaar 2024. Stel, je weet dat je een bedrag van € 10.000 aan belasting moet betalen, doe dit dan vast elke maand in stapjes. Als je dit bedrag pas het jaar daarop betaalt, moet je er namelijk ook belastingrente over betalen. (Tenzij je alles voor 1 juli van het betreffende jaar afhandelt, maar dat lukt veel ondernemers helaas niet altijd). Zonde! Door voorafgaand aan 2024 een voorlopige aanslag in te dienen en de belasting vooruit te betalen, voorkom je of beperk je de belastingrente. Hierdoor ben je financieel gezien voordeliger uit.

De voordelen op een rij:
– Voorkom het betalen van onnodig veel belastingrente door maandelijks vooruit te betalen.
– Je kunt je voorlopige aanslag voor 2024 nu al regelen. Ons advies is om dit niet zelf te doen, wij helpen je graag.
– Als je per ongeluk te veel vooruitbetaalt, ontvang je het te veel betaalde bedrag gewoon weer terug.
– Als je te weinig vooruitbetaalt, moet je uiteraard later nog bijbetalen, maar dan blijft de belastingrente beperkt.

Laat ons je helpen!
Bij administratiekantoor Tidak staan we voor je klaar om je te ondersteunen bij het indienen van je voorlopige aanslag voor 2024. Onze experts hebben de kennis en ervaring om jou te helpen de juiste stappen te zetten. Wacht niet tot volgend jaar en neem vandaag nog contact met ons op om jouw financiën voor 2024 in goede banen te leiden. Plan een adviesgesprek in bij ons administratiekantoor via 0172 – 450 810 of info@tidak.nl.

Back To Top