Skip to content

Vaarwel blauwe enveloppe

Vandaag start de Belastingdienst de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’. De Belastingdienst gaat namelijk steeds meer post digitaal versturen. De blauwe envelop, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert, verdwijnt daarmee stap voor stap.

Het afscheid van de envelop gebeurt geleidelijk. De eerste berichtenstroom die volledig digitaal gaat is de voorschotbeschikking van Toeslagen in november en december 2015.

De berichtenstromen rondom de aangifte in 2016 gaan komend jaar nog op papier en digitaal. De digitale post wordt verstuurd naar de persoonlijke Berichtenbox op MijnOverheid. Meer informatie hierover staat opbelastingdienst.nl/digitalepost.

Voor iedere stroom die overgaat naar volledig digitaal hanteert de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar. In deze periode worden berichten zowel op papier als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd.

Berichtenbox op MijnOverheid

Uw klant ontvangt zijn digitale post in zijn berichtenbox op MijnOverheid. Heeft uw klant nog geen account op MijnOverheid? Dan kunt u hem er wellicht op wijzen dat het verstandig is om dit te doen. Op belastingdienst.nl/digitalepost staat eenvoudig op een rijtje hoe uw klant dit kan doen.

Mensen die niet vertrouwd zijn met digitale communicatie worden geholpen. Dat doet de Belastingdienst zelf of met inzet van andere partijen zoals maatschappelijk dienstverleners.

Voor mensen die hulp nodig hebben, of mensen die juist hulp willen bieden aan een familielid, vriend of de buren, heeft de Belastingdienst alle informatie bijeen gebracht op belastingdienst.nl/digitalepost. Meer informatie over de hulp en ondersteuning die de Belastingdienst aan burgers biedt, staat in het dossier Ondersteuning burgers.

De komende tijd zal de Belastingdienst via de campagne extra aandacht blijven besteden aan de digitalisering van post en het activeren van een account op MijnOverheid.

Zie ook het bericht op belastingdienst-in-beeld.nl

Back To Top